Burgund Mare – 2016

. . . este un vin rosu sec, bine conturat, rotund, fructat, surpinzator pentru varsta sa dar si a plantatiei din care a luat nastere .

Maturarea timp de 1 an si jumatate in butoaie de stejar ( de anul 4 & 5 ) i-a permis acestuia dobandirea unor tanini catifelati

care s-a reflectat atat prin rotunjirea sa cat si prin extractia unor arome usoare de cuisoare, scortisoara, migdale chiar .

Cunoscut si sub denumirea de Blaufrankisch ori Lemberger ( Germania ) ori Kékfrankos ( Ungaria ), acest soi este in special cunoscut

in Europa Centrala si de Est ( denumit si Pinot Noir-ul Estului ), care a inlocuit intr-o masura consierabila la un moment dat soiul

Cadarca, preluandu-i in acelasi timp si apelativul de " Sange de Taur " .

Este indicata servirea la o temperatura de circa 18 grd C alaturi de preparate precum sarmale, carnea de vanat, somnul, dar si produse

traditionale precum salamul de Sibiu, carnatii de Plesoi, carnatii oltenesti, etc .

Concentratia alcoolica este de 14.0 %

Pret : 30 lei

Comments are closed.