In vremurile nu foarte indepartate era considerat un vin ciudat, un amestec intre un vin alb si unul rosu , iar oamenii de rând îl degustau doar
în sezonul cald, la masă. Astăzi insa, vinul rose și-a creat un segment fabulos, cu standarde de calitate și cu o largă reunoaștere
internațională !
Daca in urma cu două decenii, foarte puțini puteau anticipa incredibila popularitate de care se va bucura vinul rose astăzi, de câțiva ani
producătorii tradiționali de rose prosperă, iar ceilalți descoperă și ei beneficiile acestui trend investind puternic în acest segment .
Francezii, cei mai mari producători de vin din lume, au ajuns să aloce o treime din consumul lor zilnic vinului rose. Pentru cei mai mulți dintre
ei, rose-ul se numără printre primele două opțiuni atunci când vine vorba despre alegerea vinului de masă. Ce-i drept, marea calitate a
rose-ului sec este versatilitatea sa în raport cu mâncarea. Somelierii îți vor spune că în sezonul cald mai rar poți da greș cu el, atunci când
cauți vinul potrivit pentru masă. Însă rose-ul nu mai e doar un vin de sezon. El a devenit o constantă în meniurile restaurantelor, într-un număr
mare de titluri și cu succes pe măsură, pentru că este un bun compromis. Este mai puțin intens decât un vin roșu, care poate fi foarte taninos
și corpolent, și are mai multă profunzime decât vinul alb, care poate fi pentru unele gusturi prea slab.
În fine, un alt avantaj al acestui vin, care explică într-o măsură și succesul câștigat într-un timp relativ scurt, este faptul că poate fi obținut din
orice strugure roșu. Nu există un soi anume din care se produce rose-ul, el este obținut prin păstrarea cojilor de struguri roșii la macerat o
dată cu zeama, după ce au fost zdrobiți. Cu cât sunt păstrate mai mult timp cojile, cu atât mai închis la culoare va fi vinul obținut. Desprindem
practic din aceasta ca vinul rose este obtinut din struguri rosii carora nu li s-a permis extragerea in totalitate a culorii inmagazinate in coaja
acestora, nicidecum un cupaj intre un vin alb si unul rosu, cum se credea odata .
Va invitam astfel atat la Crama cat si in punctele de desfacere Elite pentru a cunoaste si a va imprieteni cu acest vin, regasindu-l atat
imbuteliat ( Cabernet Sauvignon Rose 2013 - sec ) cat si varsat ( Pinot Noir 2014 – sec & demidulce ) .
Sursa : capital.ro
This page truly has all the info I needed concerning this subject and didn’t know who to ask.
I think the admin of this website is genuinely working hard for his web site,
for the reason that here every material is quality based material.
Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too
great. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re stating and the
way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it
sensible.
I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.
Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say
I truly enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs / websites / forums
that go over the same topics ? Appreciate it !
Merely checked out a few of your pictures (:
I’m really delighted i got to job shadow you. You’re fantastic !
I adore this site – its so usefull and helpfull.
I’m truly enjoying the design and layout of your website.
It’s a very easy on the eyes which makes it much more
enjoyable for me to come here and visit more often.
Did you hire out a designer to create your theme ? Excellent work !
Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉
I may come back once again since I saved as a favorite it.
Pretty ! This has been a really wonderful article. Thanks for providing
these details.
Quality posts is the secret to interest the visitors to
pay a visit the site, that’s what this web site is providing.
I just want to tell you that I’m very new to weblog and honestly enjoyed your blog. Very likely
I’m going to bookmark your site . You amazingly come with superb posts. With thanks for sharing with
us your web site.
Great site. Lots of useful info here. I am sending it to some buddies ans additionally sharing
in delicious. And certainly, thanks on your effort!